Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
port
Smaller
Normal
Larger
Rönnbärschutney
En kryddig för fläsk och vilt.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
12
port
Total tillagningstid
1
timme
timme
Ingredienser
4
dl
rönnbär
2
st
gul lök
3
st
vitlöksklyftor
1
st
äpple
0,75
dl
äppelcidervinäger
3
tsk
timjan
1
tsk
rosmarin
75
gr
smör
1
tsk
salt
Instruktioner
Lägg rönnbären i en kastrull. Täck dem med vatten, koka upp och låt koka i cirka fem minuter. Sila sedan bort vattnet.
Hacka löken och krossa vitlöken.
Lägg ner smöret i kastrullen, ha ner lök och vitlök och låt dem svettas tills löken är mjuk.
Skala, kärna ur och finhacka äpplet och blanda ner tillsammans med löken.
Blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen och rör om.
Låt sjuda under omrörning utan lock i 20-25 minuter tills "såsen" får en simmig konsistens.
Häll ner i rena burkar medan chutney fortfarande är varm. Förvara svalt och mörkt.