Med rönnbär och humle ser det ut som rena juldekorationen.
Måltid: Dryck, Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 1liter
Equipment
Saftmaja
Total tillagningstid 1 timmetimme
Ingredienser
2,5literrönnbärfrysta, rensade och sköljda
1dlhonung, flytande
10ghumletorkad
2,5dlråsocker
Atamon
Instruktioner
Preparera saftmajan med vatten i bottendelen. Placera den torkade humlen i botten på behållaren där bären ska vara, och häll sedan de djupfrysta rönnbären över de torkade bladen.
När det samlas dryck i mittenbehållaren, häll ut den i en behållare och därefter tillbaka över bären i den övre behållaren. Upprepa detta 3-5 gånger.
Häll drycken från saftmajan till en kastrull och se till att den sjuder lätt. Rör ner råsockret och honungen.
Blanda en matsked atamon med två deciliter hett vatten, häll blandningen i en flaska och skaka om ordentligt så att blandningen träffar alla ytor i flaskan.
Häll ut atamonblandningen, häll drycken i flaskan och förslut korken medan drycken fortfarande är varm. När saften svalnar kommer den kvarvarande luften i flaskan att dras samman och se till att korken försluts extra bra.