En limpa med riktigt svenska anor eftersom den innehåller så äktsvenska ingredienser som råg, vete och rönnbär.
Måltid: Matbröd
Kök: Sverige
Servings: 1limpa
Total tillagningstid 3 timmartimmar40 minuterminuter
Ingredienser
550mlvattenlite varmare än fingervarmt
1mskrapsolja
2tsksalt
3mskströsocker
3mskpulvermjölk
300gvetemjöl
400ggrovt rågmjöl
1,5tsktorrjästför matbröd
100grönnbärFrysta
Instruktioner
Börja med att ta de djupfrysta rönnbären och tina dem i mikron, 3-4 minuter på full effekt. Mosa dem sedan ordentligt med en gaffel.
Blanda alla ingredienser i tur och ordning i bakmaskinen.
Välj meny 3 på bakmaskinen och tryck på start, alternativt ställ in timern och du vill ha brödet färdigt senare. Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalterantivet för fullkornsbröd.
När maskinen är klar med din limpa piper den. Ta ur visparna med det medföljande verktyget och låt limpan svalna under handduk innan du lägger den i påse, så slipper du kondens.