Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rostad pumpasoppa med sting
Måltid:
Soppa
Kök:
Sverige
Servings:
4
port
Author:
Annica
Equipment
1 stavmixer
Total tillagningstid
1
timme
timme
Ingredienser
500
g
Butternut squash
skalad i tärningar
300
g
Potatis
skalad i tärningar
200
g
Morot
skalad i slantar
1
st
Gul lök
4
st
Vitlöksklyftor
5
dl
Vatten
2
msk
Grönsaksfond
2
dl
Crème Fraiche paprika chili
Olivolja
Matyoghurt eller gräddfil
4
st
chorizokorvar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175° varmluft.
Halvera pumpan, kärna ur den. Skala och dela pumpan i 2 cm stora bitar.
Skala och slanta moroten. Skala och dela potatisen i 2 cm stora bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt och ringla olivolja över.
Rosta i mitten av ugnen tills rotsakerna är mjuka, cirka 20-30 minuter.
Skär korvarna i slantar och stek.
Häll över alltihop i en kastrull. Tillsätt vatten, fond, crème fraiche och koka upp.
Stavmixa tills det är slätt.
Tillsätt mer vatten om du tycker den blir för tjock.
Servera soppam med korvslantar och matyoghurt eller gräddfil.