Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i en soppa. Här får soppan sting från chilikryddad crème fraiche, om du tycker den är för stark kan du ta hälften av den och häften av en okryddad, så får du den krämiga konsistensen utan att få för mycket chili.

Rostad pumpasoppa med sting

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 1 timme
Författare: Annica

Utrustning

  • 1 stavmixer
Portioner 4 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g Butternut squash skalad i tärningar
  • 300 g Potatis skalad i tärningar
  • 200 g Morot skalad i slantar
  • 1 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 5 dl Vatten
  • 2 msk Grönsaksfond
  • 2 dl Crème Fraiche paprika chili
  • Olivolja
  • Matyoghurt eller gräddfil
  • 4 st chorizokorvar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175° varmluft.
  • Halvera pumpan, kärna ur den. Skala och dela pumpan i 2 cm stora bitar.
  • Skala och slanta moroten. Skala och dela potatisen i 2 cm stora bitar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt och ringla olivolja över.
  • Rosta i mitten av ugnen tills rotsakerna är mjuka, cirka 20-30 minuter.
  • Skär korvarna i slantar och stek.
  • Häll över alltihop i en kastrull. Tillsätt vatten, fond, crème fraiche och koka upp.
  • Stavmixa tills det är slätt.
  • Tillsätt mer vatten om du tycker den blir för tjock.
  • Servera soppam med korvslantar och matyoghurt eller gräddfil.
Rulla till toppen