Smakrikt så det förslår, saffran och lime i fullständig harmoni.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Iran
Servings: 2port
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
3stkycklingbröst
2stgula lökarstora
2stvitlöksklyftor
25gsmöratt steka i
1tskkummin
0,5gsaffranen hel påse
1stlimesaften enbart
1stbuljongtärningeller motsvarande mängd fond
vattenså det täcker kycklingen
salt och peppar
Instruktioner
Dela bröstköttet i lagom bitar, ungefär 3 bitar per bröst, eller dela en hel kyckling i beståndsdelar. Klyfta löken i stora bitar och grovhacka vitlöken.
Fräs lök, vitlök och kyckling tills löken är mjuk och kycklingen fått lite färg.
Tillsätt saffran, kummin, limesaft, buljong eller fond samt vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter, den längre tiden om du använder klubbor eller styckad hel kyckling.
Servera med basmatiris, persilja och kokta grönsaker.