En Engelsk klassiker med rötterna i det enkla bondesamhället.
Måltid: Huvudrätt
Kök: England
Servings: 3portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
900gpotatistill moset, om du inte har färdigt mos
20gsmörtill moset, om du inte har färdigt mos
1dlmatlagningsgräddetill moset, om du inte har färdigt mos
500glammfärs
400gtomaterfinhackade
1stgul lökfinhackad
2krmtimjan
1skvätttabasco
1tsksoja
1tärningbuljongel. motsvarande mängd fond
2tskmjöl
25gsmörtill stekning
2mskriven ost
Instruktioner
Gör moset om du inte redan har färdigt mos. Annars tar du fram moset så det inte är kylskåpskallt när det är dags att användas. Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och tomaterna. Fräs löken i smöret. När löken är mjuk tillsätter du tomaterna.
När de börjar safta sig häller du i lammfärsen och fräser den. Krydda med timjan, en liten skvätt tabasco, en liten skvätt soja och fonden eller buljongen.
Tillsätt mjölet och rör om tills färsröran börjar tjockna. Ta av från värmen och häll över i en ugnsfast form. Jämna till med sked.
Skeda över moset och jämna till det. Strö över osten och gratinera i ugn i cirka 20 minuter tills den fått fin färg och är riktigt genomvarm.