Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Shogayaki
Det är värt besväret, smakerna är makalösa.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Japan
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
1
timme
timme
15
minuter
minuter
Ingredienser
1
kg
fläskytterfilé
1
dl
matolja
sesamolja
Marinad A
4
tsk
japansk soja
4
tsk
saké
2
tsk
ingefära
färsk, riven
Marinad B
4
msk
japansk soja
4
msk
Mirin
2
msk
socker
2
msk
ingefära
färsk, riven
Instruktioner
Putsa och skär köttet i tunna bitar. Det går lättare att skära riktigt tunna skivor om köttet är halvfruset.
Blanda ihop ingredienserna till Marinad A. Lägg köttet i marinad A och låt stå i 20 min. Blanda undertiden ihop marinad B.
Hetta upp oljan i stekpannan och stek köttet. Smaksätt gärna oljan med lite sesamolja.
Dela upp stekningen i fyra, fem stekningar, oljan kallnar inte lika lätt om man inte lägger i allt kött på en gång och köttet får en trevligare yta.
Lägg slutligen allt kött i pannan och tillsätt marinad B, värm upp så att köttet får ren fin glans.
Servera köttet, med ris och en sallad.