En fräsch smak av citrongräs, chili och vitlök blandas med den lite heta ingefäran och chilin.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion, Sverige, Thailand
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
4stkycklingbröst
500gwokgrönsakerfrysta
400gkokosmjölk
3stvitlöksklyftor
5cmingefärariven
150gsockerärtor
1stchilifrukt
3tskcurrypastaröd
2mskrapsolja
0,5tsksesamolja
fisksåsnågra droppar bara
Instruktioner
Strimla kycklingbrösten. Hetta upp oljan och woka kycklingen.
Skala och riv ingefäran. Hacka chili, vitlök och citrongräs. Häll ner det i woken också.
Tillsätt en påse djupfrysta grönsaker, t ex thaiwokgrönsaker. Häll i sockerärtorna.
Häll i kokosmjölken, smaka av med currypasta, en liten skvätt sesamolja och lite fisksås.
Skölj nudlarna och tillsätt dem, eller koka ris. Om du använder nudlar låter du dem sjuda med woken en liten stund, så de hinner suga åt sig av såsen lite.