Den thaiinspirerade woken fungerar både med nudlar och med ris, allt beroende på vad man har hemma och tycker är gott. Tänk på att skära bort det träiga torra på citrongräset och hacka det riktigt fint, annars kan det bli trådigt och trist. Eftersom styrkan, om det blir någon, kommer från chilin kan du styra hur het wok du får genom att antingen välja en snäll chili eller en riktigt ettrig.

En fräsch smak av citrongräs, chili och vitlök blandas med den lite heta ingefäran och chilin.

Thaiwok

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion, Sverige, Thailand
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 500 g wokgrönsaker frysta
  • 400 g kokosmjölk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära riven
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st chilifrukt
  • 3 tsk currypasta röd
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • fisksås några droppar bara

Instruktioner

  • Strimla kycklingbrösten. Hetta upp oljan och woka kycklingen.
  • Skala och riv ingefäran. Hacka chili, vitlök och citrongräs. Häll ner det i woken också.
  • Tillsätt en påse djupfrysta grönsaker, t ex thaiwokgrönsaker. Häll i sockerärtorna.
  • Häll i kokosmjölken, smaka av med currypasta, en liten skvätt sesamolja och lite fisksås.
  • Skölj nudlarna och tillsätt dem, eller koka ris. Om du använder nudlar låter du dem sjuda med woken en liten stund, så de hinner suga åt sig av såsen lite.