Knäckigt toscatäcke på ugnsbakade, varma äpplen till kall kanelglass.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
400gäppleskalade, syrliga
65gsmör
50gmandelspån
1mskmjöl
1mskmjölk
0,5dlsocker
Instruktioner
Smält smöret. Ta av kastrullen från värmen medan du tillsätter mandelspån, socker, mjöl och mjölk. Låt blandningen stå, dock ej på värme, medan du skalar äpplena.
Skala och dela äpplen, och bred ut i en ugnsfast form. Klicka ut toscasmeten på äpplena, om den är omedgörlig kan du göra den lättare att hantera genom att ställa tillbaka kastrullen lite på eftervärmen på plattan. Bränn inte sockret! Hit kan du förbereda i mycket god tid.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills toscatäcket fått vackert gyllene färg.