Toscaäpplen

Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en favorit på fikabordet. Välj ett smakrikt lite syrligt äpple, toscaglasyren är väldigt söt. Gravensteiner är ett utmärkt äpple om man vill göra goda desserter! Toscaäpplen passar väldigt bra ihop med kanelglass eller citronglass.

Knäckigt toscatäcke på ugnsbakade, varma äpplen till kall kanelglass.

Toscaäpplen

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 400 g äpple skalade, syrliga
  • 65 g smör
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 0,5 dl socker

Instruktioner

  • Smält smöret. Ta av kastrullen från värmen medan du tillsätter mandelspån, socker, mjöl och mjölk. Låt blandningen stå, dock ej på värme, medan du skalar äpplena.
  • Skala och dela äpplen, och bred ut i en ugnsfast form. Klicka ut toscasmeten på äpplena, om den är omedgörlig kan du göra den lättare att hantera genom att ställa tillbaka kastrullen lite på eftervärmen på plattan. Bränn inte sockret! Hit kan du förbereda i mycket god tid.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills toscatäcket fått vackert gyllene färg.
  • Servera med glass eller vispad grädde.

Rulla till toppen