Välj en kryddig chili och en rökig paprika till pumpan och blomkålen.
Kök: Okänt
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
500gvitkålstrimlad
500gpumpatärnad
230gkikärtor
900gblomkålsmå buketter
1stzucchini
1stgul lök
4stvitlöksklyftorkrossade
8dlvatten
1stgrönsaksbuljongtärning
4mskcurry
0,5mskpaprikapulver
0,5mskchilipulveranchochili
salt och svartpeppar
olivoljaatt steka i
Instruktioner
Strimla vitkålen. Skala och hacka löken och krossa vitlöken. Skala zucchinin och hacka den i munsbitar. Dela blomkålen i nätta små buketter och skölj. Skölj kikärtorna. Skala och dela pumpan i munsbitar.
Hetta upp en gryta och häll i oljan. Ta en rejäl gryta så du får plats att röra ordentligt, jag valde tiolitersgrytan för säkerhets skull. Fräs vitkål, vitlök och gul lök i oljan.
Lägg ner de små blomkålsbuketterna när vitkålen mjuknat och börjat bli lite glansig. Häll på vattnet och låt det koka upp.
När det sjudit en stund är det dags att hälla i kikärtor, hackad pumpa och zucchini.
Lägg i buljongtärningen, kryddorna och smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda tills pumpa tärningarna är genomkokta och blomkålen mjuk, cirka 15 minuter om buketterna inte är nätta och tärningarna små.
Servera med Oatly iFraiche för en helt vegetarisk upplevelse.