Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga rätter! När du gröpt ur din pumpalykta ska du inte kasta bort innehållet, pumpaköttet och fröna är väldigt näringsrika och rätt tillagade är de dessutom delikata. Om en stark curry inte är din favorit väljer du en mildare currysort, och tar hälften så mycket chili som i receptet. Kom ihåg att iFraiche, eller Crème Fraiche om du föredrar det, dämpar kryddigheten och gör såsen lite lenare så hoppa inte över den.
Vegetarisk curry
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 500 g vitkål strimlad
- 500 g pumpa tärnad
- 230 g kikärtor
- 900 g blomkål små buketter
- 1 st zucchini
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor krossade
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 4 msk curry
- 0,5 msk paprikapulver
- 0,5 msk chilipulver anchochili
- salt och svartpeppar
- olivolja att steka i
Instruktioner
- Strimla vitkålen. Skala och hacka löken och krossa vitlöken. Skala zucchinin och hacka den i munsbitar. Dela blomkålen i nätta små buketter och skölj. Skölj kikärtorna. Skala och dela pumpan i munsbitar.
- Hetta upp en gryta och häll i oljan. Ta en rejäl gryta så du får plats att röra ordentligt, jag valde tiolitersgrytan för säkerhets skull. Fräs vitkål, vitlök och gul lök i oljan.
- Lägg ner de små blomkålsbuketterna när vitkålen mjuknat och börjat bli lite glansig. Häll på vattnet och låt det koka upp.
- När det sjudit en stund är det dags att hälla i kikärtor, hackad pumpa och zucchini.
- Lägg i buljongtärningen, kryddorna och smaka av med salt och peppar.
- Låt sjuda tills pumpa tärningarna är genomkokta och blomkålen mjuk, cirka 15 minuter om buketterna inte är nätta och tärningarna små.
- Servera med Oatly iFraiche för en helt vegetarisk upplevelse.