Den vegetariska lasagnen är full av smak från fräscha grönsaker och kryddor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Servings: 4port
Calories: 508kcal
Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
160gostriven
100ggul lök1 medelstor
70gpurjolökca 1 dm
260gmorotriven
270gtomatfärska, grovt hackad
400gkrossade tomater1 burk
5dlvatten
2dllinserröda eller gula
1mskfondgrönsaksfond
2,5tskspiskummin
3,5tskvitlöktorkad
4tskpaprikapulver
4tsksvartpeppargrovmalen
2mskrapsolja
9stpastaplattorfullkorn
Instruktioner
Grovhacka de färska tomaterna. Hacka purjo och gul lök. Fräs lök och tomater i en skvätt rapsolja på medelhög värme. Häll på morötterna och fräs dem till de börjar släppa vätska.
Häll på de krossade tomaterna, fonden och kryddorna. Sänk värmen något och häll på vattnet och linserna. Låt sjuda i ungefär 20 minuter, eller tills linserna är klara och röran börjat få lagom fast konsistens. Sätt ugnen på 200 grader.
Varva plattor och sås i en ugnsfast form. Strö över rikligt med ost, jag föredrar gratängost som ger en krispig yta. Det är i detta läge du häller på såsen om du vill ha béchamelsås, något jag absolut inte tycker om.
Gratinera i ugn i 30-40 minuter eller tills pastaplattorna är helt mjuka.