Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vetetortilla
Tortillabröd kan användas till så väl tacos som enchiladas, quesadillas, burritos och fajitas.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Mexico
Servings:
16
st
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
300
g
vetemjöl
0,5
tsk
salt
50
g
smör
kylskåpskallt, i kuber
3
dl
Hett vatten
kokande
Instruktioner
Blanda mjölet och saltet i matberedare. Lägg i smörkuberna.
Tillsätt vattnet medan maskinen blandar, lite försiktigt så smulet blandas till en deg.
Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Den ska vara varm, mjuk och smidig i handen.
Dela degen i 16 bollar (förvara bollarna i plastpåse medan du bakar ut dem om det tar tid, annars torkar de), kavla ut dem till runda plattor.
Stek cirka 1 minut per sida i het, torr gjutjärnspanna. Lägg dem i handduk så håller de värmen lite bättre.