Kombinera gärna röda och vita vinbär, det blir jättegott!
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 15dl
Calories: 278kcal
Total tillagningstid 2 timmartimmar
Ingredienser
Rödavinbärssaften
2lröda vinbär
3dlvatten
Gelé
8dlsockerper liter saft
1påseMelatinGul, 1 påse per liter saft
Instruktioner
Koka upp vattnet i en gryta och lägg i bären. Koka under lock ca 10 min. Mosa dem några gånger mot grytans kant.
Sila bärmassan. låt den rinna tills det slutat droppa, det tar cirka 45 minuter. Pressa inte, då blir gelén grumlig.
Diska ur grytan. Mät upp saften. Häll i saften i grytan. Rör i Melatinet. Koka upp och låt koka 1-2 minuter.
Rör i sockret, lite i taget. Skumma väl. Häll upp direkt på väl rengjorda burkar, har du gjort rätt börjar det "gelea sig" ganska omgående. Förvara kallt.