Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vitvinssås
En enkel, vit sås som inte är komplicerad att göra egentligen. Det går utmärkt att klippa ner persilja i om man vill.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Frankrike
Servings:
4
portioner
Calories:
430
kcal
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
2
st
schalottenlök
50
g
smör
2
msk
mjöl
2
dl
vitt vin
4
msk
fiskfond
eller motsvarande mängd fiskbuljongtärning i vatten
3
dl
grädde
salt och peppar
Instruktioner
Fräs den hackade schalottenlöken i smöret. När den mjuknat rör du ner mjölet, späder med vinet, fonden och grädden.
Låt den sjuda i ungefär en kvart, tills den börjar se lite tjock ut. Rör om då och då.
Smaka av med salt och peppar. Blanka av den med en klick smör före servering.
Nutrition
Calories:
430
kcal
|
Carbohydrates:
8
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
39
g
|
Saturated Fat:
24
g
|
Polyunsaturated Fat:
2
g
|
Monounsaturated Fat:
11
g
|
Cholesterol:
131
mg
|
Sodium:
383
mg
|
Potassium:
273
mg
|
Fiber:
0.2
g
|
Sugar:
1
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Vitamin C:
1.7
mg
|
Calcium:
60
mg
|
Iron:
0.4
mg