Fyllig, kryddig glaze ger kycklingen en härlig smak.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 50 minuterminuter
Ingredienser
Whiskyglaserad kyckling
2stkycklingbröst
3msktomatpuré
3mskwhisky
2tskamerican cajunkryddblandning
2mskrapsolja
Pommes
1,1kgpotatis
1mskrapsolja
Paprikasås
2dlcrème fraiche
2mskfärskosttyp Philadelpphia med paprika och örter
Instruktioner
Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt. Blanda ingredienserna till din glaze och ställ åt sidan.
Skölj potatisen och skär den till pommes för hand eller med mandolin. Lägg dem i din Actifry och ringla rapsoljan över. Kör i 40-45 minuter, beroende på tjockleken på dina pommes.
Putsa kycklingbrösten, pensla dem på båda sidorna med glaze och stek på medelhög värme. Vänd dem ganska ofta och fortsätt pensla med glaze tills de känns färdiga, peta lite försiktigt med ett finger. Det ska kännas ganska fast vid ett lätt tryck.
Låt kycklingbrösten vila lite innan servering. Servera göra med stekt lök och bacon som tillbehör vid sidan av.