Mikromaränger

Beroende på hur stora du gör dem kanske du hellre vill kalla dem makromaränger. Gör du som jag gjorde första gången blir de stora som dasslock, och så spröda att de är omöjliga att äta utan att smula ner.

Mikromaränger

Måltid: Fikabröd
Kök: Schweiz
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 12 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 300 g florsocker
  • 1 st äggvita

Instruktioner

  • Separera gulan och vitan.
  • Blanda florsocker med vitan och knåda. Det blir en ganska trög deg.
  • Dela degen i delar, cirka 10 g borde vara lagom, och rulla till bollar. Första gången jag provade använde jag 25 g, men det är alldeles för mycket! Då blir de stora som dasslock.
  • Lägg bollarna fyra och fyra på en tallrik med bakplåtspapper på.
  • Mikra på maximal effekt i 1-2 minuter beroende på hur effektiv mikrovågsugn du har, använd de fyra första för att testa dig fram.
Rulla till toppen