Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt bacon och kryddorna blir den ändå väldigt smakrik. Tänk bara på att det fastnar en hel del ägg i maskinens spatel, som är näst intill ihålig, så räkna med att ungefär ett halvt ägg kommer att sitta kvar i maskinen när omeletten är färdig.
Det finns två anledningar till att äggen läggs till i två omgångar. Den första är att äggen blir olika mycket tillagade, vilket både ger en skiftande smak och en blandning av texturer. Den andra är rent praktisk – om du har en Actifry som börjar bli gammal och nött kan det bli en glipa mellan spateln och bunken, och häller man i för mycket flytande kan det läcka lite.
Spansk omelett
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 140 g bacon gärna extrarökt
- 250 g potatis
- 180 g gul lök
- 1 msk olivolja
- 80 g zucchini
- 8 st ägg
- persilja
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Skala och finhacka potatis och lök. Skär bacon i ganska små bitar. Lägg allting i Actifryen. Ringla olivoljan över ingredienserna. Kör i 20 minuter.
- Skala och grovhacka zucchini och lägg ner i Actifryen. Knäck fyra ägg i maskinen och kör i fyra minuter.
- Knäck resterande fyra ägg i maskinen och kör i fyra minuter.
- Lägg upp på tallrik, salta och peppra efter tycker och smak, och dekorera med finhackad persilja.