En krämig dressing håller pastan fräsch och den lätta syran passar perfekt till tonfisk. Den står sig något dygn i kylskåp och passar utmärkt som picknickmat. Dela inte tonfisken i allt för små bitar, den faller i sär av sig själv ändå.

Perfekt sommarmat, oavsett var du är. Lätt att laga, lätt att ta med.

Pastasallad med tonfisk

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 200 g pasta fusilli
  • 1 burk tonfisk à 175g
  • 1 st röd lök
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 dm gurka
  • 1 st avokado
  • 3 st ägg kokta
  • 0,5 kruka sallad

Dressing

  • 1 dl iMatfraiche eller créme fraiche
  • 1 kruka dill
  • 1 st röd lök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka gurkan och löken. Dela äggen, avokadon och tomaterna. Riv salladen. Klipp ner lite av dillen som egentligen ska vara i dressingen, eller spara några kvistar till garnering om du vill. Lägg allt i en salladsskål.
  • Blanda ingredienserna till dressingen i en annan skål.
  • Koka pastan al dente. Skölj den i kallvatten. Blanda den kalla pastan med dressingen.
  • Blanda ner pastan i salladsskålen och fördela tonfisken över. Vänd runt hastigt och servera.