En krämig dressing håller pastan fräsch och den lätta syran passar perfekt till tonfisk. Den står sig något dygn i kylskåp och passar utmärkt som picknickmat. Dela inte tonfisken i allt för små bitar, den faller i sär av sig själv ändå.
Pastasallad med tonfisk
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 200 g pasta fusilli
- 1 burk tonfisk à 175g
- 1 st röd lök
- 8 st körsbärstomater
- 1 dm gurka
- 1 st avokado
- 3 st ägg kokta
- 0,5 kruka sallad
Dressing
- 1 dl iMatfraiche eller créme fraiche
- 1 kruka dill
- 1 st röd lök
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk citronpeppar
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Hacka gurkan och löken. Dela äggen, avokadon och tomaterna. Riv salladen. Klipp ner lite av dillen som egentligen ska vara i dressingen, eller spara några kvistar till garnering om du vill. Lägg allt i en salladsskål.
- Blanda ingredienserna till dressingen i en annan skål.
- Koka pastan al dente. Skölj den i kallvatten. Blanda den kalla pastan med dressingen.
- Blanda ner pastan i salladsskålen och fördela tonfisken över. Vänd runt hastigt och servera.