Chokladbollar är gott, och jag har noterat att det nästan undantagslöst är de små som går åt fortast. Gör man dem för stora blir de svåra att äta, det rasar pärlsocker eller kokos överallt och man blir lätt kladdig. Men de små bollarna kan man bokstavligen äta i en munsbit, så det är verkligen värt besväret att göra dem små. Det är viktigt att smöret faktiskt är rumsvarmt innan du börjar, det gör tillvaron så mycket enklare! Lite tålamod i början sparar mycket huvudvärk senare.

Chokladbollar för vuxna
Amaretto eller whisky är mycket gott istället för kaffe i smeten.
Chokladbollar för vuxna
Amaretto eller whisky är mycket gott istället för kaffe i smeten.
Portioner Tillagningstid
25st 15min
Portioner
25st
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda rumsvarmt smör och socker. Blanda ner kakao, vaniljsocker och ungefär hälften av havregrynen. Blanda väl.
  2. Tillsätt amaretto eller whisky, och resten av havregrynen. Blanda väl igen.
  3. Häll upp pärlsockret på ett fat och rulla bollarna. Tvätta händerna ofta, lätt fuktade händer kladdar mindre.