Om man läser ingredienslistan på vad kebabsåsen innehåller är det lätt att tro att jag fått hjärnsläpp fullständigt den här gången, för det är väl ändå ingen människa som vid sina sinnes fulla bruk använder Fanta i matlagningen? Men jo, det gjorde vi när jag i min ungdom jobbade på snabbmatshak och hur vrickat det än kan verka så blir det väldigt gott. Vanlig gammaldags Fanta, lite kryddor, majonnäs och matlagningsyoghurt – och vips har du kebabsås. Oregano, koriander och lök är också gott i såsen, och det passar jättebra till kebabköttet. Matcha kryddningen i såsen med hur du kryddat ditt kött så blir din kebab en vinnare!

För lite sting, tillsätt en skvätt tabasco.

Kebabsås

Måltid: Tillbehör
Kök: Turkiet
Tillagningstid 5 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chili
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl fanta
  • salt & svartpeppar efter behag

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Servera ringlad över kebab med bröd, kebabtallrik, kebabrulle eller kebabpizza.