Curry och mango fungerar väldigt bra ihop, om du vill kan du hacka lite vårlök och färsk mango att strö över. Det blir både vackert och gott! Om du får tag på små kycklingbröst kan det vara idé att beräkna mer än ett bröst per portion, eller två minutfiléer om du hellre använder det. I så fall kanske du måste justera mängderna sås lite också, så att alla kycklingbitar får sås att puttra i och ta smak av. Servera gärna till grönsaksris!
Currystekt kyckling i mangosås
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 port
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 4 st kycklingbröst
- 1 msk curry
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk smör
- 1 msk kycklingfond
- 2,5 dl grädde
- 1 dl mangochutney
Instruktioner
- Krydda kycklingen med salt, peppar och ungefär hälften av curryn.
- Bryn kycklingbrösten i smöret i en stekpanna.
- Tillsätt fond, resten av curryn, grädde och mangochutney och låt småkoka i några minuter.
- Servera till ris, gärna basmatiris eller grönsaksris.