Skaldjur är både goda och nyttiga, och här har vi valt att stoppa ner både kräftor och räkor i pajen. För att ge den lite mer textur och något att bita i har vi även kompletterat med broccoli.
Skaldjurspaj
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
Pajskal
- 200 g vetemjöl
- 150 g smör
- 1 st äggula
Fyllning
- 250 g räkor
- 170 g kräftstjärtar
- 1 st Broccoli färsk, i buketter
- ½ st paprika
- 3 st ägg
- 0,5 dl grädde
Instruktioner
Pajskal
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör, skuret i små bitar. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Smöra formen en pajform som är cirka 21 centimeter i diameter och klä formen med degen. Grädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter.
Skaldjurspaj
- Förkoka broccolin, låt den rinna av ordentligt så den inte slaskar ner räkorna. Häll av räkor och kräftstjärtar.
- Lägg ner de små broccolibuketterna, räkorna och kräftstjärtarna i det förgräddade pajskalet. Smycka med lite paprikastrimlor.
- Vispa ägg och grädde ordentligt. Vill du ha salt och peppar är det nu du ska ha i det i äggstanningen. Häll den i pajskalet och se till att den kommer ner ordentligt överallt.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat ordentligt.