Skaldjurspaj

Skaldjur är både goda och nyttiga, och här har vi valt att stoppa ner både kräftor och räkor i pajen. För att ge den lite mer textur och något att bita i har vi även kompletterat med broccoli.

Broccoli och skaldjur är en synnerligen god kombination!

Skaldjurspaj

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Pajskal

  • 200 g vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 st äggula

Fyllning

  • 250 g räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1 st Broccoli färsk, i buketter
  • ½ st paprika
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl grädde

Instruktioner

Pajskal

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör, skuret i små bitar. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Smöra formen en pajform som är cirka 21 centimeter i diameter och klä formen med degen. Grädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter.

Skaldjurspaj

  • Förkoka broccolin, låt den rinna av ordentligt så den inte slaskar ner räkorna. Häll av räkor och kräftstjärtar.
  • Lägg ner de små broccolibuketterna, räkorna och kräftstjärtarna i det förgräddade pajskalet. Smycka med lite paprikastrimlor.
  • Vispa ägg och grädde ordentligt. Vill du ha salt och peppar är det nu du ska ha i det i äggstanningen. Häll den i pajskalet och se till att den kommer ner ordentligt överallt.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat ordentligt.

Rulla till toppen