Aroniaglass

Den här glassen smaksätter vi med vår egengjorda aroniasaft, fast den är så koncentrerad att den nästan liknar koncentrat istället. Saften gör vi så koncentrerad som möjligt och lite mindre söt än vanlig saft eftersom det är gott att kunna styra hur söt glassen, kolan eller saften blir som man sen använder aroniakoncentratet till. Glassreceptet är i övrigt det samma som jag brukar använda.

Aroniaglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Portioner 1 liter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl aroniasaft koncentrerad

Instruktioner

  • Vispa äggulor och socker luftigt. Blanda mjölk och grädde.
  • Blanda ner gräddmjölken i äggulorna och tillsätt aroniasaften.
  • Häll ner i glassmaskinen och låt den arbeta i 60 minuter.
  • Förpacka i glassbunke och förvaras i frysen.
Rulla till toppen