Majsplättar

Söt majs och ägg är huvudingredienserna, en bra stavmixer underlättar och sedan är det bara att rocka loss med stekpannan. Smeten blir lös, klickbar faktiskt, och en matsked ger en lagom stor plätt som är vändbar. I nonstickpanna behövs inte fullt lika mycket stekfett som i gjutjärn. Frågan är om man ska klassa det här som huvudrätt eller efterrätt, det är så gott att det nästan borde vara en efterrätt!

Majsplättar
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
Det luktar lite popcorn i köket när man steker plättarna!
Majsplättar
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
Det luktar lite popcorn i köket när man steker plättarna!
Portioner Tillagningstid
10plättar 15min
Portioner
10plättar
Tillagningstid
15min
Ingredienser
Portioner: plättar
Ingredienser
Portioner: plättar
Instruktioner
  1. Häll av majsen och lägg i en bunke. Knäck ner ägget och tillsätt kryddor och majsstärkelse.
  2. Mixa till en smet med stavmixer, så slät som du vill ha den. Vill du garanterat ha lite majsbitar i kan du ta undan några matskedar innan du mixar och sen tillsätta de hela kornen i smeten.
  3. Stek på medelhög temperatur tills gyllengula och servera med en kryddig tomatsalsa.

Andra spännande recept: