Tomatsoppa med avokado

Riktigt snabblagad och god, med en bra stavmixer kommer man långt om man vill göra soppa. Tomatsoppa är enkelt, i synnerhet om man har färska tomater hemma. Man måste inte rosta vitlöken innan, om man har ont om tid. Hoppar man över det går det ännu fortare att göra soppan. Då räcker det i stort sett att koka upp ingredienserna, ge dem en omgång med stavmixern och därefter ge soppan ett uppkok igen, så är det klart. Om man inte gillar eller tål avokado kan man använda getost eller fetaost i soppan istället för att få lite kontrast.

En lunchsoppa med fräsch tomat, krämig avokado och en svag ton av rostad vitlök.

Tomatsoppa med avokado

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 1 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
  • 1 st avokado
  • 1 msk basilika
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Rosta vitlöken i torr stekpanna först (kan hoppas över). Hacka tomaterna.
  • Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i vitlök och hackade tomater. Fräs hastigt så tomaterna börjar släppa vätska. Häll på vatten och tillsätt buljongen.
  • Tillsätt kryddorna, tomatpurén och vinägern. Mixa slät med stavmixer. Ge soppan ett uppkok så att den blir genomvarm innan du serverar.
  • Dela avokadon i klyftor och lägg i soppan.

Rulla till toppen