Bananpannkaka

Bananpannkaka är så lätt att göra att det nästan är komiskt. Har du mogna, nästintill övermogna, bananer hemma kan du mosa ner dem i vispade ägg och steka. Det är faktiskt inte svårare än så. Beräkna fem eller sex små pannkakor per banan, och två ägg till varje banan. För en lite krämigare och fylligare smak tillsätter jag gärna en liten skvätt vispgrädde, det gör pannkakan aningen mer svårstekt, men smaken blir rundare och smakar mer pannkaka.

Servera med sylt, färska bär eller bara ät som de är. De är goda nog för det.

Bananpannkaka

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 6 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st ägg medelstora
  • 1 st banan medelstora
  • 0,5 dl grädde ovispad

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg och grädde, och mosa ner bananen så att du får en slät smet.
  • Hetta upp en stekpanna och stek pannkakorna på medelhög värme. Beräkna ungefär 0,5dl per pannkaka, små pannkakor är lite lättare att vända.
  • Servera nygräddade med sylt, grädde eller färska bär.

Rulla till toppen