Baconmuffins

Oavsett om du hade tänkt dig ett matigt mellanmål, en komplett allt-i-ett-frukost eller ett smidigt tillbehör till picknicken är baconmuffins en väldigt god idé som är lika god ljummen som kall tycker jag. Smörar man formen ordentligt innan fastnar inte muffinsarna i formarna lika lätt. Baconet håller ägget på plats, om man inte väljer de största äggen förstås. Då kan det bli bekymmer. Men normalstora ägg fungerar alldeles utmärkt.

Baconmuffins

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 10 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 skivor bröd
  • 2 pkt bacon
  • 10 st ägg
  • 125 g champinjoner Finhackade
  • smör

Instruktioner

  • Smöra en muffinsform med smöret. Stansa ut 10st runda plattor av brödskivorna. De ska passa i botten på din muffinsform.
  • Stek baconskivorna lätt, de ska bli ungefär halvfärdiga. Fräs svamphacket i baconfettet.
  • Kläd insidan av muffinsformarna med bacon, och lägg en brödplatta som botten i varje muffins.
  • Lägg lite svamp på varje brödplatta. Knäck ett ägg i varje muffins, baconskivorna ska blida kanter så att ägget stannar kvar så det är nu det visar sig om du klätt kanterna noga eller ej.
  • Grädda dina baconmuffins i 175°C i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Delvis beror tiden på hur stor muffinsform du har och hur stora ägg du använder, de största äggen tar längre tid än vanliga.

Rulla till toppen