Svenska jordgubbar hör sommaren till, och en av smakerna som går otroligt bra ihop med jordgubbar är lime. Marinera jordgubbarna i socker och limesaft en liten stund innan du svänger ihop den här så får du mycket mer smak!

Stora portioner, men det är ju så gott!

Jordgubbsdröm

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 2 st lime
  • 1 msk strösocker
  • 6 st digestivekex
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk florsocker

Instruktioner

  • Tvätta och riv skalet av limefrukterna. Skölj och dela varje jordgubbe i 4 delar och lägg i en skål.
  • Blanda jordgubbarna med strösocker och pressa över limesaften.
  • Krossa kexen och smält smöret. Blanda kexsmulet med det smälta smöret och fördela i botten av två serveringsskålar eller serveringsglas.
  • Blanda crème fraiche, lemon curd och florsocker. Vispa tills det är slätt.
  • Varva marinerade jordgubbar, den smaksatta fraichen och toppa med lite rivet limeskal.