Den här glassen innehåller i stort sett ingenting som inte frukosttallriken redan innehåller, det vill säga yoghurt och frukt, så även vår minsta konnässör kunde njuta av glass i värmen. Om jordgubbarna är syrliga kan du vilja ha i lite vaniljsocker för att lindra syran, och om de är väldigt saftiga kan du behöva förvara glassen i frysen en stund innan den blir riktigt frusen men sådant får man avgöra undertiden man håller på att göra den. Därför är det bra om man gör den i god tid innan man hade tänkt servera den, utifall att den behöver en extra dos kyla för att bli glass.
Yoghurtjordgubbsglass
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 5 dl
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 4 dl jordgubbsyoghurt
- 250 g jordgubbar frysta
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Mixa yoghurt och jordgubbar till en slät mix i matberedaren eller blender. Smaka eventuellt av med vaniljsocker om det behövs.
- Om den känns väldigt rinnig: Häll upp i en fryssäker förpackning och ställ i frysen tills den stelnat. Annars kan du servera den direkt med myntablad, choklad eller färska bär.