Frukostgröt måste inte vara en orgie i spannmål, det går att göra en god och näringsrik gröt ändå. Här har vi gjort gröt med en bas av kokosmjölk, ägg står för konsistensen och de olika nötterna och fräna bidrar med så väl tuggmotstånd som näring och mättnad. Toppa med lite goda bär eller skivad banan.
Kokosgröt med bär och nötter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 1 portion
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 st ägg
- 0,5 dl kokosmjölk
- 0,5 dl vatten
- 15 g hasselmjöl
- 1 krm kanel
- 0,5 msk linfrön hela
- 3 st sötmandel
- 1 tsk solrosfrön
- 40 g bär t ex blåbär, hallon, jordgubbar
Instruktioner
- Knäck ner äggen i en kastrull och blanda med kokosmjölk, vatten, linfrön och hasselnötsmjöl.
- Låt sjuda på medelhög värme. Rör om då och då och ta kastrullen från värmen när önskas grötkonsistens uppnås.
- Hacka mandeln och fördela denna samt solroskärnorna över gröten. Pudra över kanel och servera tillsammans med lite bär.