Risgrynsgrötspudding med blåbär

Det är gott med enkla efterrätter som nästan gör sig själva, enklast möjliga är förstås att köpa färdigkokad gröt om du inte har råkat koka för mycket vid något tidigare tillfälle. Resultatet blir hur som helst en smarrig efterrätt, som smakar riktigt fint som den är eller med en liten klick blåbärssylt och grädde till. Den är godast ljummen, fast den är inte dålig kall heller.

Knallblå och krämigt god.

Risgrynsgrötspudding med blåbär

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 pkt risgrynsgröt 2 små grötkorvar, det går lika bra med 1kg kall överbliven gröt
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk socker
  • 2 msk vanilj
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Smörj formen.
  • Tina blåbären om du använder frysta. Blanda blåbär, socker och vaniljsocker. Blanda sockerblandningen med grädden och rör ner i gröten.
  • Vispa upp äggen lätt. Rör ner dem också i gröten.
  • Häll upp gröten i formen och grädda långt ner i ugnen i cirka 30-35 minuter om formen är grund och vid. Använder du en djupare form kan du behöva låta den vara inne längre, lägg då lite folie över så den inte blir bränd.
  • Låt svalna något före servering, den vinner på att serveras ljummen snarare än varm. Den är om möjligt ännu godare dagen efter.

Rulla till toppen