En grön explosion

Så tar groddningen sin början.
Så tar groddningen sin början.

Små drivhus för groddar kan man ha kul med. I den undre provade jag en blandpåse med mungbönor och rädisa. Den övre fick bli rädisa och klöver. Vi hittade bra påsar med groddbara fröer på hälsokosten i Sundbyberg. Även de små växthusen hittade vi där.

Jag följde instruktionerna på påsen efter bästa förmåga, fast jag är helt och hållet medveten om att jag glömde vattna groddarna så ofta som det stod att man ska. Det verkade inte bekomma dem det minsta. Först hände ingenting på ett par tre dagar, sen hände allting på en gång.

Så kan det gå när man glömmer groddarna...
Så kan det gå när man glömmer groddarna…

Först trodde jag att det var mögel på ett par av groddarna men vid närmare studier ser det ut som rötter. Tunna, tunna vita små rötter som söker efter något att slå rot i. Över våningens groddar söker sig neråt, mot de i undre tråget och de i undre tråget försöker ta sig upp. De växte ihop väldigt snabbt, och det tog inte långt tid för groddarna att bli små plantor. När saker börjar hända, när fröna sätter fart… Ja då får man helt enkelt beta för livet för att hinna med!

Det blev jättegott! Krispigt, fräscht och smakrikt. Betydligt mer smak än jag trodde det skulle vara, jag menar hur ska något så tunnt och trassligt kunna hålla någon smak? Men det gjorde det!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.