Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta hittar man bara sylt med väldigt lite lingon men väldiga mängder socker. Det är märkligt med tanke på hur lätt det är att göra egen lingonsylt egentligen. Det tar faktiskt inte ens en halvtimma.

Lingonsylt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 1 liter
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 kg lingon rensade och sköljda
- 2 dl vatten
- 500 g socker
- 2 msk Atamon
Instruktioner
- Koka upp lingon och vatten och låt koka på medelstark värme i cirka 10 minuter. Skumma om det behövs.
- Tillsätt sockret och rör om tills det löst upp sig. Låt sjuda ett par tre minuter till.
- Ta av från värmen och tillsätt Atamon, rör om noga.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut direkt medan sylten är riktigt varm så står den sig längre.