Whiskysill med lingon

Den här gången minskade jag ner mängden whiskey eftersom jag tyckte den blev otroligt dominant sist. Det kan ha med whiskysort att göra kanske. Jag kan mycket lite om den sortens dricka och maken rynkade pannan när jag använde hans Glenfiddish, men på beskrivningen på Systembolaget lät det som att det skulle fungera. Det är inte första gången jag botaniserar hans barskåp för övrigt, Cluny i chokladmousse fungerar utmärkt och whisky är gott i kladdkaka.

Whiskeysill med lingon

Tillagningstid 1 day 15 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 pkt 5-minuterssill avrunnen
  • 0,5 dl ättikssprit 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st morot liten
  • 1 st röd lök
  • 0,5 dl whiskey
  • 1 dl frysta lingon

Instruktioner

  • Koka upp 1-2-3-lagen, ättikssprit, socker och vatten, i en kastrull.
  • Skala moroten och slanta den.
  • Skala rödlöken och skiva den fint.
  • Lägg morot och lök i lagen och dra av från värmen. Låt kallna.
  • Häll i whiskey och frysta lingon.
  • Lägg sillen i en glasburk. Häll på lagen, se till att få med alla lingon och löken.
  • Låt stå i kylskåp ett dygn innan du serverar den.
Rulla till toppen