Notiser

Här på sajten erbjuder vi möjligheten att prenumerera på så kallade push-notiser, eller notiser helt enkelt. Det betyder att om du väljer att prenumerera på notiser så kommer det ibland att säga pling i din mobiltelefon eller webbläsare när vi publicerar något här på hemsidan.

Det är helt kostnadsfritt och du kan både börja och sluta när du vill. Generellt så styrs allting via knappen med den lilla klockan nere i webbläsarens högra hörn. Om klockan inte syns brukar det bero på att din webbläsare använder någon form av tillägg eller verktyg för att blockera innehåll på hemsidor, vilket även kan blockera knappen med klockan.

Registrera och avregistrera

Allt du behöver göra för att hantera din prenumeration styr du med den knappen. Om du håller muspekaren över knappen utan att klicka står det om du prenumererar eller inte. Det syns även på själva knappen – om den är ganska liten och delvis transparent prenumererar du redan på notiser, är den större och inte transparent prenumererar du inte.

Klickar du på knappen visas dina alternativ både för att börja prenumerera och för att avregistrera dig.


Frågor och svar


Fråga: Kommer ni att skicka ut mängder med notiser?

Svar: Vi skickar inte ut många notiser, kanske en eller max två i veckan.


Fråga: Varför får jag fler än en notis varje gång? Kan ni plocka bort så att jag bara får en?

Svar: Det kan vi inte, men du kan göra det. Push-notiser skickas nämligen oberoende till de webbläsare där användaren har valt att prenumerera på dem. Det betyder att om du prenumererar på notiser när du surfar med Chrome får du en notis. Om du sedan byter till Edge och prenumererar får du två, och sedan med Firefox så får du tre, och så vidare. För att bara få en notis behöver du besöka oss med alla webbläsare och avsluta prenumerationen med var och en av dem, utom den där du fortfarande vill ta emot notiser.

Detta gäller även om du använder flera webbläsare i mobiltelefonen.

Rulla till toppen