En värmande soppa för kalla vinterdagar. Den här krämiga soppan på potatis och palsternacka ges hetta och sting i smaken av vitlök och chili. Enkel att göra och passar utmärkt både som en förrätt eller huvudrätt. Det är gott med vitlöksbröd till om det ska vara en varmrätt, eller lite krutonger. Anpassa mängden chili efter hur starkt ni vill ha det.
Palsternackssoppa med potatis och chili
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 st palsternacka
- 2 st potatisar medelstora
- 1 klyfta vitlök
- 1 st chilipeppar
- 4 dl mjölk
- 4 dl vatten
- 2 msk smör
- ingefära färsk, riven
Instruktioner
- Skala och skär potatisar, palster nackor och vitlöksklyftor i små bitar.
- Fräs i smör i en kastrull ca 5 minuter. Häll på vatten och mjölk. Tillsätt finhackad ingefära och strimlor från färsk chilifrukt. Rör och låt småkoka 10 minuter.
- Mixa. Smaka av med salt och peppar.
- Ev red av med maizena ljus redning om ni vill ha den tjockare och krämigare.