Baconpasta är en rätt som går väldigt fort att göra om man klarar av att göra flera saker samtidigt. Om man däremot behöver göra ett moment i taget kan det ta längre tid än de tio minuter det står i receptet. För en rökigare smak kan man använda anchochili i sin cajunkrydda, eller en hårdare rökt bacon. Det finns rökarom på flaska också, som är väldigt lätt att överdosera.

Om baconet inte bidrar med tillräckligt mycket rökighet finns det fler sätt att sätta fart på anrättningen.

Baconpasta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 portioner pasta
  • 3 dl matlagningsgrädde Oatly imat
  • 500 g broccoli
  • 1 msk grönsaksfond
  • 280 g bacon
  • 0,5 tsk cajunkrydda
  • salt och svartpeppar
  • Maizena ljus redning

Instruktioner

  • Koka upp pastavattnet. Dela baconpaketen på mitten och stek baconet knaprigt. Lägg det åt sidan tills vidare.
  • Lägg broccolin i kallt vatten och koka upp. När det börjar koka tar du av broccolin från värmen och häller av den. Skaka av vattnet ordentligt.
  • Häll matlagningsgrädden i en kastrull och låt den börja sjuda.
  • Smaka av med kryddor, salt, peppar och grönsaksfond. Koka pastan. Häll i kokad broccoli, fräst bacon och red av såsen precis innan det är dags att hälla av pastan.
  • Häll av pastan och häll tillbaka den i pastakastrullen. Häll över såsen och rör om ordentligt.
  • Lägg upp frikostiga portioner och servera direkt.