Baconpasta är en rätt som går väldigt fort att göra om man klarar av att göra flera saker samtidigt. Om man däremot behöver göra ett moment i taget kan det ta längre tid än de tio minuter det står i receptet. För en rökigare smak kan man använda anchochili i sin cajunkrydda, eller en hårdare rökt bacon. Det finns rökarom på flaska också, som är väldigt lätt att överdosera.
Baconpasta
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 portioner pasta
- 3 dl matlagningsgrädde Oatly imat
- 500 g broccoli
- 1 msk grönsaksfond
- 280 g bacon
- 0,5 tsk cajunkrydda
- salt och svartpeppar
- Maizena ljus redning
Instruktioner
- Koka upp pastavattnet. Dela baconpaketen på mitten och stek baconet knaprigt. Lägg det åt sidan tills vidare.
- Lägg broccolin i kallt vatten och koka upp. När det börjar koka tar du av broccolin från värmen och häller av den. Skaka av vattnet ordentligt.
- Häll matlagningsgrädden i en kastrull och låt den börja sjuda.
- Smaka av med kryddor, salt, peppar och grönsaksfond. Koka pastan. Häll i kokad broccoli, fräst bacon och red av såsen precis innan det är dags att hälla av pastan.
- Häll av pastan och häll tillbaka den i pastakastrullen. Häll över såsen och rör om ordentligt.
- Lägg upp frikostiga portioner och servera direkt.