Egna grillkryddor av olika slag måste inte vara jättekomplicerade, man kommer väldigt långt med de vanligaste kryddorna som paprika, spiskummin, svartpeppar och salt. Genom att göra grillkryddan själv får man dessutom kontroll över vilka kryddor som används, vad de innehåller och exakt hur det smakar. När man väl kommit igång och blanda själv och börjat få kläm på det är det svårt att gå tillbaka till de köpta blandningarna med, i vissa fall, 80% salt. Det går ju dessutom så fort att göra att tid inte är en ursäkt. I somliga fall tar det längre tid att brotta sig in i förpackningen på färdigblandningen än det tar att blanda sin egen grillkrydda!

Beroende på chilisorten du väljer får du olika stil, chipotle är inte så stark och ger en angenäm rökighet.
Cajungrillkrydda
Beroende på chilisorten du väljer får du olika stil, chipotle är inte så stark och ger en angenäm rökighet.
Portioner Tillagningstid
50g 5min
Portioner
50g
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: g
Ingredienser
Portioner: g
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda alla kryddorna noga. Förvara torrt, i en burk med tätslutande lock.