Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och fungerar till samma maträtter, men har en mycket trevlig skillnad i smak jämfört med lingonen. Här har vi tagit udden av rönnbärens beska, inte bara genom att låta dem ligga i frysen, utan även blanda ner honung som både tillför sötma och lägger till en smaknyans som kompletterar rönnbären på ett utmärkt sätt.
Rårörda rönnbär
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 dl rönnbär frysta
- 1 msk honung
- 2 tsk råsocker
- 2 tsk pepparrot riven
Instruktioner
- Lägg de frysta rönnbären i en skål som tål att användas i mikrovågsugn. Tina bären i mikron tills de blir genomvarma och mjuka. Hur lång tid det tar beror på mikrons effekt, men räkna ungefär 3,5 minuter.
- Ta ut skålen med de tinade bären och låt dem svalna ett par minuter. Mosa sedan bären med en gaffel. Om det blir hela bär kvar gör ingenting, men mosa de flesta.
- Blanda ner honung, råsocker och riven pepparrot med bären, och rör om ordentlig med en gaffel tills allt har blandats.
- Färdigt att servera.