Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och fungerar till samma maträtter, men har en mycket trevlig skillnad i smak jämfört med lingonen. Här har vi tagit udden av rönnbärens beska, inte bara genom att låta dem ligga i frysen, utan även blanda ner honung som både tillför sötma och lägger till en smaknyans som kompletterar rönnbären på ett utmärkt sätt.

Rårörda rönnbär en en smakrik ersättare till rårörda lingon.

Rårörda rönnbär

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl rönnbär frysta
  • 1 msk honung
  • 2 tsk råsocker
  • 2 tsk pepparrot riven

Instruktioner

  • Lägg de frysta rönnbären i en skål som tål att användas i mikrovågsugn. Tina bären i mikron tills de blir genomvarma och mjuka. Hur lång tid det tar beror på mikrons effekt, men räkna ungefär 3,5 minuter.
  • Ta ut skålen med de tinade bären och låt dem svalna ett par minuter. Mosa sedan bären med en gaffel. Om det blir hela bär kvar gör ingenting, men mosa de flesta.
  • Blanda ner honung, råsocker och riven pepparrot med bären, och rör om ordentlig med en gaffel tills allt har blandats.
  • Färdigt att servera.

Rulla till toppen