Kokosgrädde har en tjock och krämig konsistens som påminner om raklödder. Den passar mycket bra som bas i grytor och i sås till wok om man vill ha en mjuk och rund kokossmak. Såsen ska vara lite smått rinnig, nudlarna suger upp mycket och tar smak av den så var inte blyg med kryddkaren! Mangochutney finns i två olika styrkor om du köper färdig, den jag föredrar är den starkare. Det är trevligt med lite hetta mitt i all curry.

Fruktig hetta från mangochutney mitt i all curry.
Currymangowok med kokos
Fruktig hetta från mangochutney mitt i all curry.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj och skär sockerärtorna i snygga bitar. Skölj och strimla paprikan. Strimla kycklingen.
  2. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
  3. Hetta upp oljan i woken och fräs kycklingstrimlorna. Tillsätt curry, den rökiga paprikan, fond, fisksås, soja och kokagrädde. Låt sjuda några minuter.
  4. Tillsätt grönsakerna, sockerärtor, strimlad paprika och wokgrönsaker, och låt sjuda ytterligare någon minut.
  5. Vänd ner nudlarna det sista du gör innan servering och servera med lite hackade jordnötter på toppen.