Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte sjuda dem i tomatsås. Det går alldeles utmärkt att låta dem sjuda i kokosmjölk och krydda med curry, för att ge frikadellerna en mer asiatisk prägel. Tänk Italiens pasta möter Indiens curry och bjuder varandra på äpple.

Curry, kokos och äpple i krämig harmoni.

Curryfrikadeller i kokos

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Kokos- och äppelsås

  • 2 pkt kokosmjölk à 250g st
  • 2 tsk curry
  • 1,5 msk äppelmos
  • 2 tsk kycklingfond

Curryfrikadeller

  • 1 kg blandfärs 50/50
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 tsk curry
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 msk äppelmos

Instruktioner

  • Häll kokosmjölk, curry, äppelmos samt kycklingfond i en traktörpanna.
  • Låt sjuda på medellåg värme medan du rullar frikadellerna.
  • Blanda färs, ägg, ströbröd, kycklingfonden och curry samt en matsked äppelmos.
  • Rulla till ganska stora, runda färsbollar och lägg i pannan. Lägg på locket och låt sjuda långsamt i cirka 20 minuter. Vänd dem då och då.
  • Servera med nykokt bandspaghetti.