Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte sjuda dem i tomatsås. Det går alldeles utmärkt att låta dem sjuda i kokosmjölk och krydda med curry, för att ge frikadellerna en mer asiatisk prägel. Tänk Italiens pasta möter Indiens curry och bjuder varandra på äpple.
Curryfrikadeller i kokos
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
Kokos- och äppelsås
- 2 pkt kokosmjölk à 250g st
- 2 tsk curry
- 1,5 msk äppelmos
- 2 tsk kycklingfond
Curryfrikadeller
- 1 kg blandfärs 50/50
- 3 tsk kycklingfond
- 1 tsk curry
- 1 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 1 msk äppelmos
Instruktioner
- Häll kokosmjölk, curry, äppelmos samt kycklingfond i en traktörpanna.
- Låt sjuda på medellåg värme medan du rullar frikadellerna.
- Blanda färs, ägg, ströbröd, kycklingfonden och curry samt en matsked äppelmos.
- Rulla till ganska stora, runda färsbollar och lägg i pannan. Lägg på locket och låt sjuda långsamt i cirka 20 minuter. Vänd dem då och då.
- Servera med nykokt bandspaghetti.