Jag har förstått att det finns många sätt att göra Pad Thai, och många starka åsikter om maträtten. Det är Thailands nationalrätt och den kallas ofta wokarnas wok. Den försvenskade versionen, med kyckling istället för räkor och fläsksvål, som man kan köpa på i stort sett varenda thairestaurang är inte så dålig den heller och det är den jag siktat på, helt enkelt eftersom det är den jag känner igen.

Pad Thai
Även känd som wokarnas wok.
Pad Thai
Även känd som wokarnas wok.
Portioner Tillagningstid
3portioner 30minuter
Portioner
3portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och stek den på hög värme i en stekpanna eller i en wok.
  3. Efter några minuter så lägg i lök, salladslök och groddar, stek ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt fisksås, soja, fond, vitlök, limesaft, socker och chili. Lägg i nudlarna och vänd runt så att såsen kommer åt överallt.
  5. Knäck äggen och vispa upp dem lite lätt. Ringla äggen i woken under omrörning och lägg sedan upp på tallrikar.
  6. Garnera med hackad koriander och hackade jordnötter.