Pad Thai

Jag har förstått att det finns många sätt att göra Pad Thai, och många starka åsikter om maträtten. Det är Thailands nationalrätt och den kallas ofta wokarnas wok. Den försvenskade versionen, med kyckling istället för räkor och fläsksvål, som man kan köpa på i stort sett varenda thairestaurang är inte så dålig den heller och det är den jag siktat på, helt enkelt eftersom det är den jag känner igen.

Även känd som wokarnas wok.

Pad Thai

Måltid: Huvudrätt
Kök: Thailand
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 300 g nudlar platta
  • 3 st kycklingbröst strimlade
  • 3 st ägg
  • 1 dl schalottenlök skivad
  • 1 dl vårlök
  • 2 dl groddar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk fond Bongs asiatiska
  • 1 msk vitlök hackad
  • 1 msk röd chili hackad
  • 1 msk socker
  • 1 msk limesaft
  • färsk koriander
  • jordnötter hackade

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen.
  • Strimla kycklingen och stek den på hög värme i en stekpanna eller i en wok.
  • Efter några minuter så lägg i lök, salladslök och groddar, stek ytterligare någon minut.
  • Tillsätt fisksås, soja, fond, vitlök, limesaft, socker och chili. Lägg i nudlarna och vänd runt så att såsen kommer åt överallt.
  • Knäck äggen och vispa upp dem lite lätt. Ringla äggen i woken under omrörning och lägg sedan upp på tallrikar.
  • Garnera med hackad koriander och hackade jordnötter.

Rulla till toppen