Vegetarisk sötpotatiscurry

Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du vill ha en starkare curryrätt får du antingen använda en starkare currysort eller tillsätta lite cayennepeppar. Till den här rätten behövs inga nudlar, den strimlade vitkålen gör det jobbet och om du inte wokar den för länge så att den tappar allt tuggmotstånd bjuder den på en trevlig kontrast mot den jättemjuka sötpotatisen.

Vegetarisk sötpotatiscurry
Kontrastrik, smakrik och fyllig tack vare kokosgrädden.
Vegetarisk sötpotatiscurry
Kontrastrik, smakrik och fyllig tack vare kokosgrädden.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Strimla vitkålen. Hacka löken och vitlöken. Skala och tärna sötpotatisen i ganska små tärningar. Strimla paprikan. Skölj kikärtorna.
  2. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i sötpotatisen och woka på hög värme den tills den börjar mjukna. Tillsätt curryn, lök, vitlök och paprika. Woka någon minut till. Vrid ner temperaturen.
  3. Tillsätt grönsaksfond, currypasta, tomatpuré och kokosgrädde.
  4. Lägg i vitkålen sist och woka någon minut, inte för länge så att den tappar tuggmotståndet.
  5. Servera rykande het som den är eller med en klick matyoghurt.