Vegetarisk tofustroganoff

I det här fallet att köttet får ge vika för tofu, i övrigt är det i stort sett en klassisk stroganoff. Den naturella tofun har ingen egen smak utan suger upp smaker av allt annat, i det här fallet svampen. Den behåller sin konsistens fint även under stekning men man ska nog inte röra runt allt för våldsamt om man inte vill att allt ska falla i småbitar. Red av med lite maizena precis innan servering om du vill ha en krämig sås, här serveras en stroganoff med en mer lättflytande sås som får sugas upp av riset. Rivna morötter, majs eller gröna ärtor fungerar väldigt bra vid sidan.

En klassisk stroganoff fast utan kött. Den goda såsen är den samma.

Vegetarisk tofustroganoff

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion, Ryssland
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 920 g champinjoner avrunnen vikt
  • 2 st gula lökar
  • 540 g tofu, naturell Kung Markatta
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk grönsaksfond
  • 5 dl Oatly Fraiche
  • 2 msk oregano
  • 1 msk soja
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skiva champinjonerna och hacka den gula löken. Skär tofun i mindre bitar. Fräs i lite olja några minuter tills löken har släppt sin vätska och allt börjar få färg.
  • Rör ner dijonsenap, citronsaft, soja, tomatpuré, vatten, grönsaksfond och crème fraîche. Låt puttra i 15 minuter.
  • Vänd ner oregano och smaka av med salt och peppar.
  • Servera direkt med ris.

Rulla till toppen