Tacolasagne

Vad händer om man låter Italien och Mexiko mötas på halva vägen? Rent geografiskt hamnar man otroligt nog på Newfoundland! Jodå, använd Google Earth och dra en rak linje mellan Mexiko och Italien, och mitt på den linjen hittar du Newfoundland i Kanada. Om vi däremot håller oss till mat är det troligare att vi hamnar i närheten av det här receptet – en tacolasagne.

I just det är receptet har jag gjort det enkelt och använt en del färdiga prylar, men det står dig givetvis helt fritt att göra din egen salsa, din egen kryddblandning och varför inte egna pastaplattor? Mexikansk mat brukar associeras med stark mat, men det här kan du göra så starkt eller svagt du vill med heta eller milda kryddor och salsa, och kanske till och med lite finhackad jalapeño i färsen.

Ett kärleksbarn mellan Mexiko och Italien.

Tacolasagne

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien, Mexico
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 gr köttfärssås
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl mjölk Standardmjölk
  • olivolja För stekning
  • 1 zucchini En stor eller två mindre
  • 1 paket pastaplattor Färskpasta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk majskorn 150 gram
  • 1 gul lök
  • 150 gr riven ost
  • salsa

Instruktioner

  • Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttfärsen. Blanda ner påsen med tacokrydda och mjölken och låt det puttra ett par minuter så att kryddorna blandar sig väl med färsen, men låt det inte puttra torrt eftersom vi behöver såsen. På de flesta kryddpåsar står det att det ska blandas med vatten, men strunta i det och använd mjölk i stället - det blir krämigare och mer smakrikt.
  • Skapa zucchinin och skär bort ändarna så att du bara har det vita köttet. Använd en osthyvel och dra den längs med zucchinin så att du får långa breda "strips". Använd dessa för att klä formens botten och sidor, på så sätt behöver du inte smöra formen.
  • Använd en hålslev för att täcka botten med hälften av den stekta färsen, och lägg ut ett lager färskpastaplattor ovanpå.
  • Finhacka paprikorna och fördela det på pastaplattorna i formen. Häll av majskornen och gör likadant med dessa. Skiva löken i tunna skivor och lägg dem på resten av grönsakerna. Skär så tunna skivor du kan, använd gärna en mandolin för att får dem riktigt tunna. Lägg ut ett lager pastaplattor ovanpå grönsakerna.
  • Häll ut resten av färsen i formen och fördela den jämnt. Strö över den rivna osten, lägg ut några klickar salsa både för smak och som dekoration.
  • Grädda i ugnen i 175 grader i 30 minuter.
  • Servera gärna med jalapeño och klyftor av avokado på tallriken, och varför inte en ljus öl att dricka.
Rulla till toppen