Smördegsrutor

Ibland vill man inte trassla till det, vilket gör dessa smördegsrutor mycket smidiga. De två viktigaste ingredienserna är nämligen plattor med färdig smördeg och färdiga After Eight-chokladbitar. Resultatet blir ändå riktigt trevligt med en mysigt kladdig botten och frasig överdel, och mellan dessa mintchokladen från After Eight-bitarna.

Egentligen är det inte speciellt mycket som behöver vara specifikt i det här receptet. Mina smördegsplattor råkade vara 20×10 centimeter, och då fick jag plats med tio chokladbitar efter att jag kavlade ut dem. Om du bara hittar en rulle med smördeg så låt inte det stoppa dig, det är inget som hindrar att du täcker en hel bakplåt och använder åttio chokladbitar om du hellre vill det. Principen för receptet är fortfarande densamma.

Frasiga men samtidigt lite kladdiga och mycket smakrika.

Smördegsrutor

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st smördegsplattor 10x20 centimeter
  • 10 sr After Eight
  • 1 st ägg
  • florsocker

Instruktioner

  • Kavla ut smördegsplattorna så att de blir tunna.
  • Placera den ena smördegsplattan på en smörpappersförsedd bakplåt.
  • Placera ut chokladbitarna tätt bredvid varandra på plattan.
  • Placera smördegsplatta nummer två över chokladbitarna och vik upp kanterna för att i största mån undvika chokladläckage. Kavla med lätt tryck på ovansidan för att trycka ihop montaget.
  • Vispa ägget lätt och pensla ovansidan ordentligt.
  • Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 12 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara gärna i kylskåpet till servering. Då skär du upp bakverket i lagom stora rutor och pudrar med florsocker.

Rulla till toppen